Κείμενο1

Σας καλωσορίζουμε στο νέο ιστολόγιο. Εδώ θα ενημερώνεστε για το έργο και τις δράσεις του συλλόγου μας.

Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

Γιορτή Τριών Ιεραρχών


Η γιορτή των Τριών Ιεραρχών είναι γιορτή των δασκάλων και των μαθητών, των σχολείων και των γραμμάτων, των βιβλίων και της μάθησης γι΄αυτό και οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας παρακολούθησαν τη Θεία Λειτουργία στον ενοριακό ναό την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου. Με την επιστροφή των μαθητών στο σχολείο ακολούθησε αρτοκλασία. Τέλος, μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας συγκεντρώθηκαν στην αίθουσα εκδηλώσεων όπου ενημερώθηκαν και συζήτησαν με τον πατέρα Εφραίμ για τη ζωή και το έργο των Τριών Ιεραρχών.

Ευχαριστούμε πολύ το διευθυντή του σχολείου όπου σε συνεννόηση με το σύλλογο γονέων απέστειλε πρόσκληση στον πατέρα Εφραίμ για να έρθει να μιλήσει στα παιδιά μας για τη ζωή και το έργο των Τριών Ιεραρχών. Ευχαριστούμε θερμά τον πατέρα Εφραίμ που αποδέχθηκε την πρόσκληση και μας τίμησε με την παρουσία του και τέλος να ευχαριστήσουμε το γονέα που προσέφερε τους άρτους για την αρτοκλασία καθώς και μέλη του συλλόγου που βοήθησαν εκείνη την ημέρα.
 

Πολλούς μεγάλους Ιεράρχες έχει η Εκκλησία μας. Ξεχωριστά όμως γιορτάζει τρεις: Το Μέγα Βασίλειο, το Γρηγόριο  το Θεολόγο και τον Ιωάννη το Χρυσόστομο.
Καθένας έχει τη δική του γιορτή, αλλά και τους τρεις μαζί τούς γιορτάζουμε στις 30 Ιανουαρίου γιατί έχουν πολλά κοινά γνωρίσματα: Ζούσαν απλή ζωή χωρίς πολυτέλειες. Αφιέρωσαν τη ζωή τους στους φτωχούς συνανθρώπους τους και στους δυστυχισμένους. Ήταν και οι τρεις σοφοί. Αγάπησαν τα γράμματα και τον πολιτισμό των αρχαίων Ελλήνων.
Έγιναν μεγάλοι δάσκαλοι, πραγματικοί φωστήρες. Αλλά και σπουδαίοι ρήτορες. Για τη σοφία τους και την καλοσύνη τους, ο λαός τους εκτιμούσε και τους αγαπούσε ιδιαίτερα.


Φωτογραφίες από τους άρτους που μοιράστηκαν στα παιδιά μας...