Κείμενο1

Σας καλωσορίζουμε στο νέο ιστολόγιο. Εδώ θα ενημερώνεστε για το έργο και τις δράσεις του συλλόγου μας.

Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

Χρυσοπράσινο Φύλλο 2015 - 2017 μέρος Β'

  Το σχολείο μας υλοποιεί διετές εκπαιδευτικό πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, ενταγμένο στο Διεθνές Πρόγραμμα συνεργασίας Ελλάδας - Κύπρου "Χρυσοπράσινο Φύλλο", με θέμα: "Οικοϊστορικές Διαδρομές με τον Κούρο της Βαλομάνδρας". Συνεργαζόμαστε με το Δημοτικό Σχολείο Αγίου Στεφάνου Χλώρακα - Λέμπα Πάφου.
   Τη δεύτερη χρονιά τα προγράμματα ολοκληρώνονται και πραγματοποιούνται εκπαιδευτικές ανταλλαγές με τη μέθοδο της αμοιβαίας φιλοξενίας. Σε αυτές, οι Περιβαλλοντικές Ομάδες παρουσιάζουν τις εργασίες τους στις σχολικές κοινότητες και την ευρύτερη τοπική κοινωνία, ενώ πραγματοποιούνται επισκέψεις σε τόπους με ιστορικό και περιβαλλοντικό ενδιαφέρον, καθώς και κοινωνικές και πολιστικές εκδηλώσεις.










   Στο πλαίσιο αυτό είκοσι οκτώ (28) μαθητές της ΣΤ' τάξης του σχολείου μας, με τη συνοδεία εκπαιδευτικών, γονέων και εκπροσώπων του Δήμου, επισκέφθηκαν την Πέμπτη 02 Μαρτίου το Κυπριακό σχολείο στην Πάφο. Αμέσως μετά τα παιδιά παρακολούθησαν το περιβαλλοντικό πρόγραμμα "Λάρα - Μελετώ τις χελώνες" στην παραλία της Πάφου. Την επόμενη μέρα η αποστολή επισκέφθηκε το Κοιμητήριο πεσόντων - απαγχονισθέντων ηρώων Κύπρου 1955 - 1959. Λίγο αργότερα ακολούθησε η παρουσίαση του προγράμματος του Χρυσοπράσινου Φύλλου των σχολείων στην αίθουσα τελετών της Ιεράς Μονής Κύκκου. Στη συνέχεια το σχολείο μας επισκέφθηκε τα Μνημεία Αγνοουμένων, την οδό Λύδρας με τα συνοριακά φυλάκια και στο τέλος της ημέρας πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση των δρώμενων των δύο συνεργαζόμενων σχολείων στην αίθουσα εκδηλώσεων του δημοτικού σχολείου Αγίου Στεφάνου Χλώρακα - Λέμπα. Μετά από αυτό ακολούθησε επίσημο γεύμα προς τιμήν της ελληνικής αποστολής όπου και αντηλλάγησαν αναμνηστικά δώρα εκατέρωθεν. Το Σάββατο το πρωί πραγματοποιήθηκε εκδρομή στον Όμοδο, στην Πέτρα του Ρωμιού και στην Παλαίπαφο καθώς και στους Τάφους των Βασιλέων. Το ίδιο βράδυ ολοκληρώθηκε η επίσκεψη της αποστολής με ένα αποχαιρετιστήριο πάρτι στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου. Την Κυριακή τέλος πραγματοποιήθηκε και μια περιήγηση στο Κάστρο του Ριχάρδου του Λεοντόκαδρου και από εκεί το σχολείο μας κατευθύνθηκε στο αεροδρόμιο της Λάρνακας για την επιστροφή στην Ελλάδα.
   Σε αυτό το σημείο να ευχαριστήσουμε θερμά το Δημοτικό Σχολείο Αγίου Στεφάνου Χλώρακα - Λέμπα Πάφου για την φιλοξενία της ελληνικής αποστολής καθώς και την υπέροχη συνεργασία που υπήρχε καθόλη τη διάρκεια του προγράμματος.

Φωτογραφίες από την επίσκεψη της Ελληνικής αποστολής



Παραλία Πάφου


Λάρα - Μελετώ τις Χελώνες

Λάρα - Μελετώ τις Χελώνες




Ιερά Μονή Κύκκου

Μνημεία Αγνοουμένων

Οδός Λύδρας

Τα κατεχόμενα.... από την άλλη μεριά

Δημοτικό Σχολείο Αγ. Στεφάνου Χλώρακα - Λέμπα




Κοινή Παρουσίαση Προγραμμάτων των σχολείων

Η Πέτρα του Ρωμιού

Οι Τάφοι των Βασιλέων




Αποχαιρετιστήριο Πάρτι

Το Κάστρο του Ριχάρδου του Λεοντόκαρδου



.....επιστροφή στην Ελλάδα



***********