Κείμενο1

Σας καλωσορίζουμε στο νέο ιστολόγιο. Εδώ θα ενημερώνεστε για το έργο και τις δράσεις του συλλόγου μας.

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

Χρυσοπράσινο Φύλλο 2015-2017 μέρος Α'

   Το σχολείο μας υλοποιεί διετές εκπαιδευτικό πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, ενταγμένο στο Διεθνές Πρόγραμμα συνεργασίας Ελλάδας - Κύπρου "Χρυσοπράσινο Φύλλο", με θέμα: "Οικοϊστορικές Διαδρομές με τον Κούρο της Βαλομάνδρας". Συνεργαζόμαστε με το Δημοτικό Σχολείο Αγίου Στεφάνου Χλώρακα - Λέμπα Πάφου.
   Τη δεύτερη χρονιά τα προγράμματα ολοκληρώνονται και πραγματοποιούνται εκπαιδευτικές ανταλλαγές με τη μέθοδο της αμοιβαίας φιλοξενίας. Σε αυτές, οι Περιβαλλοντικές Ομάδες παρουσιάζουν τις εργασίες τους στις σχολικές κοινότητες και την ευρύτερη τοπική κοινωνία, ενώ πραγματοποιούνται επισκέψεις σε τόπους με ιστορικό και περιβαλλοντικό ενδιαφέρον, καθώς και κοινωνικές και πολιστικές εκδηλώσεις.











   Στο πλαίσιο αυτό δώδεκα (12) μαθητές της ΣΤ' τάξης του συνεργαζόμενου Κυπριακού σχολείου, με τη συνοδεία δύο (2) εκπαιδευτικών και δύο (2) γονέων επισκέφθηκαν την Πέμπτη 01 Δεκεμβρίου το σχολείο μας. Την επόμενη μέρα με τη συνοδεία του διευθυντή επισκέφθηκαν το Μουσείο της Ακρόπολης και τα εκθέματα του ναυτικού πάρκου Φαλήρου. Την Παρασκευή το βράδυ 02 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε κοινή παρουσίαση των προγραμμάτων των δύο σχολείων στο αμφιθέατρο του Δημαρχείου Καλυβίων. Το Σάββατο το πρωί 03 Δεκεμβρίου, οι δύο τάξεις των συνεργαζόμενων σχολείων πραγματοποίησαν επίσκεψη στο Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο και στο Ορυκτολογικό Μουσείο Λαυρίου. Το βράδυ της ίδιας μέρας ακολούθησε αποχαιρετιστήρια γιορτή προς τιμήν της Κυπριακής αποστολής, όπου παρευρέθησαν ο διευθυντής, οι εκπαιδευτικοί, γονείς των παιδιών, μέλη του συλλόγου μας και εκπρόσωποι του Δήμου. Στο τέλος της γιορτής, μέσα σε συναισθηματικά φορτισμένο κλίμα, αντηλλάγησαν εκατέρωθεν αναμνηστικά δώρα.
   Σε αυτό το σημείο να ευχαριστήσουμε θερμά εκ μέρους του συλλόγου, τους χορηγούς που βοήθησαν υλικά και οικονομικά, το Δήμο Σαρωνικού που φρόντισε για τη σίτιση και τη μετακίνηση της αποστολής, τα μέλη του συλλόγου και τους γονείς του σχολείου μας που βοήθησαν καθόλη τη διάρκεια της παραμονής της Κυπριακής αποστολής στην Ελλάδα, όσες και όσους βοήθησαν στα παρασκήνια για να απολαύσουμε αυτό το εξαιρετικό αποτέλεσμα της κοινής παρουσίασης των εργασιών των μαθητών στο Δημαρχείο, καθώς και όσες και όσους βοήθησαν για την ετοιμασία των εδεσμάτων της αποχαιρετιστήριας εορτής, της μουσικής επένδυσης και της ομαλής διεξαγωγής της εν λόγω εκδήλωσης. 
   Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τις αρχές Μαρτίου του 2017 όπου θα πραγματοποιηθεί η επίσκεψη του σχολείου μας στην Πάφο της Κύπρου, η οποία το 2017 τυγχάνει να είναι Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης.

Φωτογραφίες από την επίσκεψη της Κυπριακής αποστολής






















*****************